...διευκρινίσεις για τους πεζοπόρους

 

Γιατί να πάω περπατώντας; Διότι, οι προτεινόμενες διαδρομές περνάνε από μέρη που δεν είναι προσπελάσιμα από τον αυτοκινητόδρομο. Πηγαίνοντας αργά, θα δείτε λεπτομέρειες που δεν τις προσέχει κανείς μέσα από ένα αυτοκίνητο. 

Δεν είμαι ορειβάτης, θα τα καταφέρω; Οι διαδρομές απευθύνονται σε μέτριους περιπατητές, καθώς το μεγαλύτερο υψόμετρο που θα φτάσετε δεν ξεπερνά τα 350μ. 

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για πεζοπορία στην Κίμωλο; Κάθε εποχή έχει τη χάρη της, αλλά η πιο όμορφη περίοδος για να περπατήσετε στην Κίμωλο είναι η άνοιξη. Οι λόφοι είναι καταπράσινοι και σπαρμένοι με πολύχρωμα λουλούδια. Το καλοκαίρι καλό θα ήταν να ξεκινήσετε νωρίς, ώστε, όταν ο ήλιος είναι ψηλά, να κατευθύνεστε ήδη προς τη θάλασσα.

Τι θα πρέπει να φέρω μαζί μου: Οπωσδήποτε νερό και κάτι φαγώσιμο. Όλο το χρόνο συνίσταται να φοράτε μακρύ παντελόνι και άνετα, κλειστά παπούτσια για περπάτημα, κατά προτίμηση μποτάκια και βέβαια το καλοκαίρι καπέλο και αντηλιακό. Μην ξεχάσετε τον οδηγό, αν και στην Κίμωλο, σχεδόν παντού κυκλοφορούν άνθρωποι και είναι δύσκολο να χαθείτε.

Ειδικές συμβουλές: Αν είναι καλοκαίρι, μην ξεχάσετε το μαγιό σας γιατί όλες οι διαδρομές συνδυάζονται άριστα με μπάνιο σε διαλεχτές παραλίες. Εκτός από την πρώτη διαδρομή, η επιστροφή σας μπορεί να γίνει με θαλάσσιο ταξί ή καΐκι, αρκεί να το έχετε οργανώσει από πριν και να επιβεβαιώσετε την ίδια μέρα ότι ο καιρός το επιτρέπει. Έτσι, θα γλιτώσετε την επιστροφή αλλά και θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε τις πανέμορφες ακτές των δύο νησιών

 

 

 

Επιλέξτε μία από τις παρακάτω διαδρομές

 

κουκκίδα

Χωριό - Ξαπλοβούνι - Αγ. Νικόλαος - Καρράς - Γούπα

κουκκίδα

Χωριό - Σκιάδι - Μαυροσπήλια

κουκκίδα

Χωριό - Παλαιόκαστρο - Αγιόκλημα

κουκκίδα

Χωριό - Μοναστήρια - Σούφι

κουκκίδα

Χωριό - Ελληνικά

κουκκίδα

επάνω Μυρσίνη - Φάρος (Πολύαιγος)

Κατεβάστε το χάρτη της Κιμώλου και της Πολυαίγου εδώ