διαδρομή : επάνω Μυρσίνη - Φάρος (Πολύαιγος)

διάρκεια: 3,5 ώρες

βαθμός δυσκολίας: δύσκολη 

       

Στη διαδρομή αυτή δύσκολα δίνονται οδηγίες και γι αυτό την προτείνουμε για όσους είναι εξοικειωμένοι με το χάρτη, ενώ καλό θα είναι να διαθέτετε πυξίδα. Από το σημείο που θα σας αφήσει η βάρκα, στο Επάνω Μερσίνι, ακολουθείτε τα πράσινα βέλη, περνάτε πίσω από ένα παλιό σπιτάκι και αρχίζετε την ανάβαση έχοντας στα δεξιά σας τη χαράδρα που έρχεται από το Κάτω Μυρσίνι. Ανεβαίνετε μέχρι το πιο ψηλό σημείο της χαράδρας και μετά πηγαίνετε κατά μήκος της κορυφογραμμής, πάντα προς τα ανατολικά. Αφήνετε δεξιά την ψηλότερη κορυφή του νησιού και συνεχίζετε κατευθυνόμενοι ΒΑ. Αν πάλι έχετε χρόνο και διάθεση, μια παράκαμψη με σκοπό την ανάβαση στην κορυφή δεν είναι δύσκολη.

Όσο προχωράτε, το μονοπάτι γίνεται πιο ευκρινές και απέναντί σας βλέπετε ένα τριγωνομετρικό κολωνάκι από πρέπει να περάσετε. Όπως φαίνεται και από το χάρτη, η κατάβαση στο Φάρο γίνεται από τη βόρεια πλευρά του κόλπου.

Τα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου φαίνονται υπέροχα από ψηλά και το καλοκαίρι μια βουτιά επιβάλλεται. Αν κατά λάθος βρεθείτε στη νότια πλευρά το κόλπου (δεξιά όπως βλέπετε τη θάλασσα), μην επιχειρήσετε να κατεβείτε, αλλά γυρίστε προς τα πίσω για να πιάσετε και πάλι το μονοπάτι.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το τμήμα του χάρτη με τη διαδρομή